Rionet - Billig rionet

Rionet til Hegn eller Espalier mm.

Rionet til Hegn eller Espalier og meget mere

Galvaniseret Rionet

Rionet elller Armeringsnet, som det også kaldes – bruges som forstærkning i betonkonstruktioner nedstøbning og armering af gulve (betongulve).

Armeringsnettene er svejset sammen fra fabrikken og danner et firkantet mønster med maskestørrelser fra 5 x 5 cm.,  til 15 x 15 cm. Stålet i nettet har en ru overflade, der sikrer en god og stærk forankring i betonkonstruktioner, som er det primære funktion nettet bliver produceret for.
Armeringsnettet eller Rionettet kan fås i forskellige tråd tykkelser, fra 4 mm., 5 mm, 6 mm og op til 12 mm. De mest anvendte er 4 mm til 6 mm. Der kan være forskellige grunde til at vælge en tykkelse af net frem for en anden. Det anbefales dog, at man vælger minimum en 6 mm tykkelse, såfremt man ønsker at anvende gulvvarme.
Rionettet kan leveres både som lukket, eller åbent. Det åbne rionet har ”strittere”, dvs. det er ikke en lukket ramme.

Rionet til Espalier & Hegn

Stålstolpe med 2 beslag
Stålstolpe med Rionet

Rionet kan også anvendes til dekoration i haven, såvel til hegn, og låger opbygget i stålramme, eller som espalier. Til dette formål kan det anbefales at anvende 4 mm eller 5 mm net, da det er nemt at arbejde med. Til havehegn anvender man oftest galvaniseret rionet, da det ikke ruster. Dog er der også en del der netop bruger det ubehandlede net til espalier, da det får et flot rustikt og rustent look efter nogen tid udenfor. Dette look matcher flot i havens naturlige farver.
Rionet til havehegn og espalier er blevet yderst populært, derfor bliver meget af det solgte rionet i byggemarkederne ikke brugt til det, det var tiltænkt nemlig til armering af beton. Men det bliver solgt til det formål at lave en smukt, moderne espalier til haven eller som hegn.

Andre lignede byggematerialer

Rionet og kamstål indgår stort set altid i et byggeprojekt, når der skal forstærkes en betonkonstruktion eller lignende. Ved støbning af betongulve udlægges armeringsnettet på AL-lister (afstandsliste, der anvendes til vandret armering) eller klodses op med stjerner, hvorefter eventuel gulvvarme bindes fast til nettet inden støbning. Det er meget vigtigt, at nettet har den korrekte tykkelse i forhold til konstruktionen, og at alle net har overlap, så de er i god berøring med hinanden.
Armeringsjern også kaldet kamstål anvendes til forstærkning af konstruktioner. Det anvendes ofte sammen med armeringsnet, og ærligt når man støber beton, hvor rillerne på stålet sørger for en stærk forankring og binding af den støbte beton. Kamstål kan både fås som galvaniseret kamstål, eller som ubehandlet kamstål.
Du kan ofte købe armeringsnet, kamstål, HEB Bjælker og lignende i et byggemarked eller ved nicheforhandlere. HEB Bjælker er de bjælker eller jerndragere, der typisk bliver brugt til konstruktions formål og beskriver i sin benævnelse HEB om produktet har form som et H. Der findes en anden type der hedder IPE hvor kroppen af bjælken er længere end flangen, derfor hedder den IPE.

Højbede i stål & Corten bede

Hos BilligRionet.dk kan du købe corten stål højbede lavet af corten stål. Corten, er en type stål, der efter meget kort tid får en gylden flot rusten farve, og som bliver mere og mere populær i de danske villahaver.

corten kanter - Kantbede corten kanter - Kantbede1 corten dag 1

Tagged on: